El president d’honor del PP, José María Aznar, ha donat instruccions als seus advocats perquè presentin una demanda de protecció del dret a l’honor contra el diari El País per “atribuir-li”, en un article del passat dissabte, “suposades conductes i decisions il·legals” en la gestió econòmica del partit.

Així ho ha assenyalat l’expresident del Govern espanyol en un comunicat, on ha afegit que ha ordenat l’estudi de les accions legals que facin falta contra els responsables d’imputacions que atemptin contra el seu honor.

Aznar, el suposat ideòleg

En l’article, el diari apuntava que l’entorn de Luis Bárcenas assegurava que l’extresorer del PP havia pagat sobresous mensuals no declarats (amb donacions de diferents empreses) als principals dirigents del partit, entre ells Aznar i Mariano Rajoy. La informació també donava veu al partit, que negava els fets i assegurava que tots els pagaments van ser declarats a Hisenda.

En el mateix article, El País també es feia ressò de les afirmacions dels entorns de Bárcenas i del seu predecessor com a tresorer, Álvaro Lapuerta, els quals asseguraven que el sistema de pagament de sobresous en diner negre va ser ideat en el seu moment per Aznar.

El PP demandarà els mitjans que publiquin informacions “falses”

L’anunci de la demanda de l’expresident és la primera des de les files del Partit Popular arran de les informacions sobre el cas Bárcenas aparegudes primer a El Mundo i després a El País, tot i que dissabte ja es va amenaçar El gran debate de Telecinco amb possibles accions legals contra el programa.

Dilluns, durant la reunió a porta tancada del Comitè Executiu del PP, Mariano Rajoy va assegurar que s’emprendrien accions legals contra els mitjans que publiquessinn informacions sobre el cas Bárcenas que considerin falses.

Aquest dimarts, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha confirmat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio que els populars es querellaran contra totes les “especulacions” que afectin l’honorabilitat del partit, també si venien del diari El Mundo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram