La direcció d’IB3 Ràdio ha decidit eliminar sis programes de l’emissora pública, segons denuncia el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB). Són Latitud 39, Ones de Mar, El crepuscle encén estels, Tassa i mitja, La vida en paraules i Balears fa ciència.

Per a l’organització, la mesura suposa una nova passa per al “desmantellament” de la radiotelevisió pública, i recorda que arriba just després dels diferents ERO als serveis informatius i tècnics.

L’SPIB acusa el Govern del PP i la direcció d’IB3 d’eliminar progressivament aquells espais que donen sentit a una ràdio pública, ja que els programes que cauen de la graella estan dedicats a la cultura, la divulgació o la informació de proximitat.

Treballadors autònoms

A més, remarca que la supressió comportarà uns acomiadaments sense indemnització ni prestació d’atur, ja que aquests espais estan presentats i produïts per autònoms. “La direcció popular d’IB3, a més de desmantellar la radiotelevisió pública, augmenta els problemes laborals d’un dels sectors més afectats per la crisi econòmica a les Illes Balears, l’audiovisual”, critica l’organització.

El Sindicat de Periodistes balear demanarà una reunió amb el director d’IB3 Ràdio, Xavier Muntaner, perquè expliqui les raons dels canvis en la programació i els criteris perquè es compleixi l’interès general en l’emissora pública.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram