El consell d’administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha aprovat aquest divendres, en segona votació, el nomenament d’Alejandro Reig de la Rocha com a nou director general de l’ens, ja que fins ara només exercia com a “suplent” del càrrec, tal com va determinar el Consell de la Generalitat al desembre en espera que l’ens el designés.

El passat 3 de gener, el consell d’administració ja va votar el seu nomenament, però no va obtenir els dos terços necessaris. En la segona votació n’hi havia prou amb una majoria simple, i Reig ha obtingut sis vots a favor dels consellers del PP i cinc en contra dels de la resta de partits. Ara el nomenament serà ratificat properament pel ple del Consell. PSPV, Compromís i EUPV ja han advertit de la il·legalitat de l’elecció.

El nomenament de Reig ha estat ambientat per les protestes d’un grup treballadors que s’han concentrat davant la seu del consell d’administració de l’ens, i que a la sortida han escridassat els consellers del PP. El president de RTVV, Miguel Domínguez, ha abandonat l’edifici per la porta de la cuina d’un restaurant proper.

Atorguen a Reig els poders per executar l’ERO

En la reunió d’aquest divendres, el consell d’administració de RTVV també ha aprovat atorgar a Reig els poders que se li van concedir al novembre al dimitit José Luis López Jaraba per executar l’ERO i gestionar el procés de transformació de l’ens en la nova empresa que fusionarà la televisió i la ràdio públiques. Amb tot, cal recordar que el primer dia de feina com a suplent ja va exercir aquests poders signant l’acomiadament de més de 200 treballadors.

Finalment, el consell d’administració ha autoritzat amb els vots a favor del PP que Reig demani una “pòlissa de tresoreria” a la Conselleria d’Hisenda per valor de 10 milions d’euros. Segons l’ens, es destinarà a funcionament intern i no suposarà afegir endeutament, però des de Compromís s’ha denunciat que la pòlissa pretén saldar un crèdit de 8,29 milions amb Bankia que venç el proper 25 de gener.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram