El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha donat la raó a Acció Cultural en el seu recurs contra la multa de 300.000 euros imposada per la Generalitat el 2008 pel repetidor de Serra Perenxisa que emetia el senyal de Televisió de Catalunya al territori.

És el segon revés judicial que rep el Govern valencià en poc temps per les emissions de TV3. Al desembre, el Tribunal Suprem va anul·lar una resolució del TSJPV en considerar que la Generalitat no és competent per decidir si es pot veure o no TV3 al País Valencià, deixant sense efecte la multa també de 300.000 euros. Ara la sentència del Tribunal Superior valencià ha utilitzat els mateixos arguments.

Cal destacar que la resolució feta pública aquest dimarts és el primer cop que el Tribunal valencià dóna la raó a ACPV. En les anteriors dues ocasions havia sentenciat a favor del Govern, motiu pel qual l’entitat va recórrer al Suprem. En la primera sanció aquest va fallar a favor d’ACPV, i la segona (de 100.000 euros) està pendent de resolució, malgrat tot indica que ho tornarà en un mateix sentit.

A banda, aquest dilluns, el TSJPV va ordenar l’execució de la primera sentència del Suprem, i va donar a la Generalitat un termini de dos mesos per tornar els 300.000 euros a Acció Cultural.

La política de Camps, deslegitimada

Per la seva part, Acció Cultural del País Valencià ha assegurat que la nova sentència “deslegitima la persecució política i econòmica” impulsada contra l’entitat per Francisco Camps.

“És inevitable preguntar-se si el president Camps i el seu equip polític i jurídic no eren plenament conscients que la seua actuació contra Acció Cultural no complia amb la legalitat i que, per tant, més tard o d’hora la justícia els deslegitimaria, però que mentrestant potser haurien acabat amb Acció Cultural, a qui havien assenyalat com a principal obstacle de la seua política”, apunta l’entitat en un comunicat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram