El fotoperiodista català Bernat Armangué ha guanyat el primer premi de la categoria Stories dels prestigiosos premis World Press Photo. Ho ha fet amb una sèrie d’onze fotografies realitzada a Gaza el passat 18 de novembre que capten l’escalada de violència entre israelians i palestins. Una d’elles, Last Kiss, va guanyar fa deu dies el premi Photo of the Year dels EUA en la categoria de General News.

Armangué, nascut a Barcelona el 1978, va començar a treballar en periodisme amb 21 anys com a freelance al Diari de Terrassa, i després va fer el salt a El Periódico. Des del 2005 treballa contractat per a l’agència The Associated Press. Actualment està establert a l’Orient Mitjà cobrint el conflicte entre Israel i Palestina, entre altres temes.

El World Press Photo of the Year ha estat per al suec Paul Hansen, per una imatge també de Gaza, realitzada dos dies després, el 20 de novembre, on es mostra un grup d’homes de camí a la mesquita per a la cerimònia d’enterrament de dos infants germans morts per un míssil israelià.

Una altra imatge guardonada enguany al World Press Photo és Barcelona Demonstrations, de l’aragonès Emilio Morenatti, que ha rebut el tercer premi en la categoria de Contemporary Issues. La imatge, realitzada a la capital catalana durant la vaga general del 29 de març, mostra una dona plorant rere l’aparador trencat de la seva botiga.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram