El Govern francès i Google han tancat un acord pel qual el cercador pagarà 60 milions d’euros per enllaçar amb els continguts de la premsa. Els diners es destinaran a un fons per a la innovació digital que té per objectiu facilitar la transició de les publicacions impreses, segons explica el president executiu de Google, Eric Schmidt, encarregat de segellar l’acord amb el mateix president francès, François Hollande.

L’acord també inclou l’associació del cercador amb els editors per ajudar-los a incrementar el seus ingressos en línia a través de la seva tecnologia publicitària.

“És bo per a la premsa, per als continguts i també per a Google”, va afirmar Hollande sobre l’acord assolit el passat divendres.

A l’octubre, Google va amenaçar amb expulsar els mitjans francesos del cercador, després que el Govern es plantegés un nou dret de propietat intel·lectual digital que obligaria a pagar per mostrar els enllaços de la premsa, en la línia de l’aprovat a l’agost a Alemanya. Per acostar posicions, es va crear un comitè de conciliació que ha reconduït la situació fins a assolir aquest acord.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram