El ple del Consell valencià ha aprovat aquest dijous el cessament de tots els anteriors membres del consell d’administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i ha nomenat els nous, aprovats a l’octubre per les Corts. Igualment, ha nomenat l’advocada Rosa Vidal com a nova directora general de la  nova empresa en lloc d’Alejandro Reig, qui va substituir provisionalment José López Jaraba després que aquest dimitís.

El passat dilluns, el ja extint consell d’administració va aprovar la liquidació de l’ens i va donar el vistiplau a la fusió per absorció de la ràdio i la televisió públiques en la nova empresa mercantil, Radiotelevisió Valenciana SA.

El nou consell d’administració està format per Lázaro Marín, Aránzazu Calzada, Vicente Navarro de Luján i María Estela Bernard (a proposta del PP); Rosa Solbes i Xelo Miralles (PSPV); Rafael Xambó (Compromís); i Manuel Jardí (EUPV). Xambó és l’únic que repeteix.

En la primera reunió del consell d’administració, que ha de convocar Rosa Vidal, entre els seus membres s’escollirà un nou president en substitució de Miquel Domínguez.

Nomenat el comitè de liquidació

Per altra banda, el Govern també ha aprovat el consell de liquidació de RTVV: estarà format pel director financer de Canal 9, Antonio Hervás, i els advocats Carlos Cervantes i Pau Pérez.

Segons ha explicat el vicepresident i portaveu de l’Executiu, José Císcar, l’1 de setembre s’haurà acabat del tot la “reestructuració” de la radiotelevisió pública iniciada l’any passat. A més, ha avançat que el contracte programa s’aprovarà a l’abril.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram