Continuen les negociacions entre el comitè d’empresa i la direcció de Gráficas de Prensa Diaria (GPD), la rotativa de Zeta a Parets, amb la mediació d’un inspector de Treball. L’empresa proposa un ERO per a 47 dels 102 treballadors, una rebaixa salarial del 50% per a la resta de la plantilla, i que aquesta passi al conveni de les arts gràfiques en lloc del propi, com fins ara.

Per la seva part, els sindicats han proposat indemnitzacions més altes per incentivar les baixes voluntàries, un pla de prejubilacions i un ERO temporal, entre altres mesures. Davant la falta d’acord, s’han donat uns dies de marge durant els quals la direcció de GPD s’hauria compromès a no presentar l’ERO, mentre que el comitè no convocarà aturades. La propera trobada entre ambdues parts es produirà el proper dijous.

Zeta vol reduir la despesa de la rotativa en més de 4 milions d’euros per donar viabilitat a l’empresa davant la davallada de la facturació, principalment pel tancament de diverses capçaleres i la pèrdua d’altres que imprimien a GPD, com el cas recent d’El Punt Avui.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram