El comitè d’empresa de Televisió de Catalunya ha respost a l’avantprojecte de pressupostos presentats pel consell de govern de la CCMA de manera contundent i ràpida, convocant una vaga per aquest dijous de 10 del matí a 10 de la nit. Els representants dels treballadors consideren que els pressupostos fets públics aquest dimecres són “inacceptables” i una “agressió”.

Els representants dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio remarquen que la retallada del 18% en despesa de personal en realitat serà del 25% sumant-hi la rebaixa del 7,14% aprovada pel Govern per als treballadors públics que es començarà a plicar aquest mes. A aquesta xifra se li sumaria el 5% de reducció que van assumir de forma voluntària amb l’anterior direcció de la CCMA a canvi d’evitar acomiadaments.

Sense transparència no hi ha diàleg

Durant la trobada d’aquest dimecres dels consellers de la CCMA amb els diferents comitès del grup, Brauli Duart va demanar als treballadors “diàleg”, però els sindicats considera que no hi ha igualtat de condicions, i que sense transparència ni informació econòmica “no hi ha diàleg possible”. Els representants dels treballadors asseguren que algunes decisions ja semblen preses, i es queixen que només poden negociar el que afecta a sous i salaris.

Durant la reunió amb el consell de govern de la CCMA, no es va parlar d’ERO, i Duart va tornar a dir que els acomiadaments serien l’última opció, tot i que dependrà de com vagin les negociacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram