El comitè d’empresa de TV3 s’ha negat a rebre la proposta de retallades salarials de la direcció i ha emplaçat a retirar-la “si volen fer una reunió seriosa”. Així ho ha manifestat aquest dimecres després de la reunió negociadora del nou conveni.

Els representants dels treballadors asseguren que la proposta, basada en les taules salarials del personal laboral de la Generalitat (com la presentada dos dies abans per a Catalunya Ràdio), són una “improvisació” del president de la CCMA, Brauli Duart, per “sortir del pas” durant la darrera comissió de control parlamentària de l’ens.

Els sindicats rebutgen la “pretensió” de la direcció d’acordar primer una rebaixa salarial, aplicar-la, i després seguir negociant la resta del conveni. Així, es neguen a negociar les condicions laborals i salarials per capítols, ja que entenen que “el conveni és un tot i cal negociar-lo des d’aquest principi”. A banda, el comitè ha transmès que només negociarà a partir de l’actual conveni de TV3 i no amb el del sector públic de la Generalitat.

Diuen que les retallades comencin pels directius

El comitè explica que ha traslladat a la direcció que, per començar a parlar, és “imprescindible” la transparència “total” dels costos de les produccions i serveis externalitzats, així com de les retribucions dels mateixos directius que, asseguren, volen rebaixar el sou dels treballadors “més del 30%”. En aquest sentit, afirma que són ells els que “haurien de començar a aplicar-se la retallada”.

“El comitè d’empresa no estem disposats a negociar sota la pressió d’un avantprojecte de pressupost de la CCMA que només té el suport polític de CiU i que suposa el desmantellament de TVC i del nostre futur laboral”, ha apuntat en un comunicat. “No farem ni un pas per aquest camí que ens porta de dret al precipici”, ha reblat.

Malgrat tot, els representants dels treballadors han reiterat la seva voluntat de diàleg i de negociació, però asseguren que només col·laboraran “per construir i no per destruir”. “Això significa que treballarem per aconseguir un acord equitativament satisfactori per a les dues parts”, afegeix el comitè.

Durant la reunió negociadora, un grup de treballadors de TV3 s’ha concentrat sota la sala on es duia a terme amb cartells on es llegia “Negociació sí, extorsió no”, i “Duart, Sallent, quant cobreu?” A més, també s’ha demanat la dimissió del president de la CCMA i del director de TVC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram