El diari del grup Intereconomía ha acordat un nou ERO per a 55 dels 98 treballadors (inicialment volia acomiadar-ne 70), i ha tancat tres seccions del diari: economia, Madrid i fotografia. El maig del 2012, La Gaceta ja va executar un expedient de regulació que va suposar la sortida de 45 treballadors (160 a tot el grup). A la resta d’empreses del grup es preveu acomiadar 90 treballadors més.

En aquest segon ERO, l’empresa indemnitzarà els afectats amb 25 dies per any treballat amb un topall de 100.000 euros. Els acomiadaments seran efectius el 23 d’abril, dia en què s’han de pagar les nòmines endarrerides (fins a sis) i la liquidació. El 30 de maig es pagarien les indemnitzacions, amb una pròrroga fins al 30 de juny.

Si hi ha impagaments es readmetran els treballadors

Si l’últim dia de juny no s’han fet efectius els pagaments, els afectats haurien de ser readmesos, segons l’acord assolit entre ambdues parts. Amb aquesta mesura, els sindicats volien evitar que es repetissin els impagaments del primer ERO, que finalment seran assumits per FOGASA.

Fa dues setmanes, el jutjat va aixecar el preconcurs de creditors al qual s’havia acollit l’empresa al gener després que d’arribar a un acord amb els creditors. L’aixecament del preconcurs es va sol·licitar per poder cercar finançament de cara a pagar els expedients de regulació en marxa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram