L’aturada d’aquest dimarts a Catalunya Ràdio va ser seguida per un 90% dels treballadors, segons assegura el comitè d’empresa, que qualifica “d’èxit” aquesta primera jornada de vaga. La propera aturada serà el 23 d’abril, diada de Sant Jordi. La plantilla protesta contra la proposta de retallades salarials presentada per la direcció, la qual preveu una rebaixa del 36% per a les categories més baixes i d’un 10% per a les més altes (els directius en queden al marge).

Durant la jornada de vaga, de la programació habitual de l’emissora, només es va mantenir 1 hora i 20 minuts d’El matí de Catalunya Ràdio (en lloc de les sis hores) i 40 minuts d’El cafè de la República (en lloc de dues hores). La resta va ser programació dels serveis informatius reduïda un 33%. La programació va ser la mateixa per a iCat.cat i Catalunya Música, mentre que a  Catalunya Informació es van fer 20 minuts d’informació i 40 de programació musical.

Durant la vaga, els treballadors que la van secundar es van reunir davant de l’emissora, on van protagonitzar algunes accions de protesta i van realitzar una assemblea durant la qual es van abordar noves mobilitzacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram