La resolució que dicti el Tribunal de Justícia de la Unió Europea en el procés obert sobre els models de finançament de les televisions espanyola i francesa serà el que determini el possible retorn de la publicitat a TVE.

Així ho va admetre divendres la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría, qui va assegurar que l’Executiu estava “molt pendent” del dictamen. Amb tot, no es va mullar sobre si el Govern és partidari o no de la tornada de la publicitat.

El finançament de RTVE va ser portat a la justícia per la Comissió Europea (a instàncies de les operadores de telecomunicacions), que entén que l’obligació de finançar l’ens públic amb un 0,9% dels ingressos de les ‘telecos’ és “incompatible” amb les normatives europees.

També divendres, Sáenz de Santamaría va afirmar que el Govern no ha decidit què fer respecte a la sentència del Tribunal Suprem que anul·la l’adjudicació dels múltiplexs estatals de TDT, la qual podria suposar l’eliminació de 17 canals, segons reclama l’empresa denunciant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram