El 2012, la CCMA preveia uns ingressos de 86 milions d’euros, però al final van ser uns 66. De cara al 2013, en l’avantprojecte de pressupost, que és amb el que treballa l’ens, es van rebaixar les expectatives un 10%, tot esperant recaptar 60 milions.

Però la realitat, de moment, és una altra. En el primer trimestre de l’any, els ingressos a Catalunya Ràdio han estat un 3,6% inferiors als previstos, mentre que a TV3 la desviació és del 22%.

Per al president del consell de govern, Brauli Duart, això “obliga” a adoptar “mesures concretes”, segons va apuntar divendres durant la sessió de control parlamentària de la CCMA.

Així, s’estan ajustant les despeses vinculades a inversions en continguts, i s’han suprimit complements retributius d’un centenar de treballadors. Tot i que Duart no ho va esmentar, també s’han rescindit els contractes amb productores i autònoms de les corresponsalies de TV3 i s’ha prescindit dels corresponsals de Catalunya Ràdio.

Dues vies per reduir la massa salarial

Per continuar ajustant la despesa, el president de la CCMA va explicar que també s’està treballant en “aprimar” la massa salarial, “de moment sense cap resultat”. Duart va explicar que hi ha dues vies per fer-ho: reduint el sou dels treballadors o amb el “redimensionament” de la plantilla. Aquesta, va tornar a dir, seria la darrera opció.

Brauli Duart va afirmar al Parlament que s’està reballant per arribar a una estabilitat pressupostària que considera “essencial” per garantir la viabilitat de la CCMA, tot recordant que les televisions autonòmiques estan obligades per llei a tancar els exercicis sense dèficit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram