El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat per unanimitat una moció per la qual es revisarà la decisió del conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, d’acomiadar 15 treballadors el passat 19 de juny. La moció, presentada pels grups ICV-EUiA-EPM i PSC-PM, insta a convocar una junta general extraordinària abans d’un mes per tractar la “possible reincorporació” dels afectats.

Entre les argumentacions, els dos grups remarquen que els acomiadaments es van produir de forma objectiva “sense consens polític” i sense informar el consell d’administració. A més, recorden que aquest, en la darrera junta, havia expressat la voluntat de “mantenir i harmonitzar” els llocs de treball de la Xarxa.

Mesura per “coaccionar” les relacions laborals

Per a socialistes i ecosocialiestes, el fet que els acomiadaments s’executessin un dia després que empresa i representants de la plantilla acordessin el primer conveni col·lectiu i tres dies abans que el ratifiqués l’assemblea de treballadors, només es pot interpretar com “una mesura de força amb l’únic objectiu de coaccionar i violentar les relacions laborals en el marc del procés de ratificació del conveni”.

La moció també insta a garantir el diàleg i la recerca de “solucions compartides” entre els diferents grups de la Diputació, sindicats, treballadors i empresa, per tal de “mantenir un model de comunicació pública local de proximitat, participatiu, plural i democràtic al servei de la ciutadania”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram