Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) han posat en marxa el primer concurs de guió de projectes transmèdia de l’Estat espanyol. Els guardons distingeixen la idea, el contingut i el desenvolupament d’aquells projectes que proposin una narració a través de múltiples plataformes on cadascuna contribueix de forma única a la història.

Els guions han de ser de ficció o documental i estar plantejats amb un mínim de dues pantalles, plataformes o formats diferents per al seu desplegament i execució. Les obres han de ser originals i inèdites i poden estar en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat. El termini per presentar projectes finalitza el 31 d’agost i el veredicte es farà públic a la tardor.

D’entre els tres finalistes, s’escollirà un primer premi al millor guió transmèdia, dotat amb 2.000 euros. A més, la plataforma MiLAB de la Facultat de Comunicació Blanquerna desenvoluparà el dossier de producció del projecte guanyador, el qual inclourà l’elaboració d’un pla de treball, el pressupost i l’estratègia de finançament.

Finalment, el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona premiarà cadascun dels tres finalistes amb la matrícula i la inscripció gratuïtes de dues places per a un seminari a realitzar durant el primer semestre del gener de 2014.

El jurat estarà format per Lau Delgado, responsable de continguts d’Audiovisual MAC; Josep Maria Codina, gerent de Granollers Audiovisual; Francisco Martín Villodres, director del Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB; Joan Sabaté Salazar; director executiu del MiLAB; Paula Hernández, investigadora de ficció en noves pantalles de la UAB, i Daniel Resnich, docent de guió transmèdia i vocal a Guionistes Associats de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram