Aquesta setmana, el director d’informatius de TVE, Julio Somoano, va assegurar que, abans que en audiència, preferia ser líder en “independència, qualitat i rigor”, característiques que, segons ell, la televisió pública estatal compleix. Sigui com sigui, aquest dijous va regirar de dalt a baix els presentadors dels informatius per a la propera temporada. No només serà un canvi de cares: també ha renovat els editors, entre altres canvis, alguns dels quals amb responsabilitats en l’època d’Alfredo Urdaci.

Tots aquests canvis es produeixen un any després que Somoano aterrés a TVE provinent de Telemadrid i desmantellés la gestió de Fran Llorente al capdavant dels serveis informatius. En aquest temps, a més de multiplicar les queixes de manipulació, la cadena pública ha perdut el lideratge en audiència del Telediario.

Canvien tots els editors

Ana Blanco passarà de la primera edició de l’informatiu a presentar la segona, a les 21 h. Estarà acompanyada per Marcos López i el director d’esports de TVE, Jesús Álvarez. L’editora serà María Eizaguirre, fins ara responsable dels informatius de cap de setmana.

De la primera edició se n’encarregarà Pilar García Muñiz (que continuarà presentant El debate de La 1), amb Sergio Sauca als esports, mentre que l’editor serà Enrique Muñoz. Al capdavant del Telediario matinal continuen Jesús Amor i Ana Belén Roy, però incorpora Víctor Guerrero com a editor.

Els informatius de cap de setmana també mantenen les seves cares visibles, Oriol Nolis i Raquel Martínez, amb María Escario als esports, però l’edició anirà a càrrec d’Ángeles Bandrés.

Proposen Carles González com a director d’informatius a Catalunya

A més, Somoano ha proposat al president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, els nomenaments de Josefa Paredes com a directora d’informatius de rtve.es; Carles González com a director d’informatius a Catalunya (actualment és cap d’àrea d’esports a Sant Cugat i cap de redacció de Teledeporte), i Raúl Díaz Jubete com a subdirector de l’àrea de Madrid.

Més canvis realitzats per Somoano: Sergio Martín, director de Canal 24 Horas, presentarà La Noche en 24; Ana Ibáñez tornarà a conduir La mañana en 24; Curra Luengo és la nova coordinadora de Canal 24 Horas, i Pedro Carreño el nou director d’El debate de La 1.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram