La direcció del Diari de Terrassa finalment ha decidit acomiadar tres periodistes, un fotògraf i un maquetador d’una redacció formada per 25 treballadors (l’empresa en té 38). La mesura, que es va anunciar a mitjan de mes, afecta quatre històrics de la informació local: dos amb una trentena d’anys treballant al diari, i els altres dos amb una vintena. Des del 2008, a la redacció del diari egarenc s’han destruït 16 lloc de treball: 14 acomiadaments (comptat els cinc actuals) i dues baixes no cobertes.

A la disminució de la plantilla s’hi ha d’afegir la reducció salarial patida en els darrers temps. El passat gener va finalitzar un ERO temporal del 31% que va durar any i mig, el qual va ser substituït per una reducció de jornada i sou pactada del 20%: un 8% era anterior a l’ERO temporal (mai recuperat), i al febrer se li va sumar un 12% més.

Tal com ja havíem informat, el Diari de Terrassa recentment ha perdut la seva emblemàtica seu, de 5.700 metres quadrats, que ha passat a mans d’Anida, la societat immobiliària del BBVA. Actualment, la direcció està buscant un nou local al centre de la ciutat de dimensions força més reduïdes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram