El Punt Avui deixa la seu barcelonina del carrer Tàpies 2 del Raval i marxa a l’Eixample, a la quarta planta del carrer Diputació 284, tal com ja vam informar a principis de mes. La data escollida per al trasllat és el proper dissabte 28 de setembre, segons ha anunciat el diari d’Hermes Comunicacions.

A la nova seu d’El Punt Avui en el seu dia hi havia la rotativa i la redacció d’El Noticiero, que es va deixar de fer el 1985, i és a molts pocs metres de la primera redacció del diari Avui, al carrer Roger de Llúria 35, on ara hi ha un restaurant.

El trasllat es produeix per diferents motius. Per una banda, l’actual seu s’havia quedat gran després de les diverses reduccions de plantilla i del foment del teletreball. Una altra raó és logística: l’actual seu consta de dues plantes i en la nova només n’hi ha una, amb la qual cosa es guanyarà en agilitat productiva.

Finalment, el preu del nou lloguer també és més econòmic. Aquest últim,però, no és el principal motiu de la mudança, sinó que la decisió s’ha pres per una suma de factors, segons va explicar a Comunicació 21 el director del diari, Xevi Xirgo.

L’Econòmic i El 9 Esportiu també es traslladen

Aprofitant el canvi de local es redistribuirà l’espai físic de la redacció amb l’objectiu de millorar-ne la coordinació. Així, els caps de les diferents seccions treballaran en una taula única de redacció per facilitar el flux d’informació entre ells.

A la nova seu també s’hi traslladarà la plantilla del setmanari L’Econòmic, que s’encarta amb El Punt Avui els dissabtes, així com la redacció d’El 9 Esportiu a Barcelona, que des de l’agost es torna a distribuir amb el diari d’Hermes.

L’Avui va néixer al carrer Roger de Llúria l’abril del 1976, i el gener del 1981 es va mudar al carrer Consell de Cent 425, on també hi havia l’extint El Correo Catalán. Allí s’hi va estar fins al juny del 2005, quan es va mudar el número 84 d’Enric Granados. El juny del 2010, mesos després que Hermes comprés la capçalera, la redacció es va traslladar al carrer Tàpies, on des del novembre del 2003 hi havia El Punt, amb qui es va fusionar el 31 de juliol del 2011.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram