La deriva que està prenent la cadena de la Conferència Episcopal no agrada gens a e-Cristians, que ha instat a la direcció de 13tv a “rectificar de manera immediata” i a “suprimir” de la seva graella els programes de debat i opinió “situats fora del marc precís que l’Evangeli, el Magisteri i la Tradició que l’Església estableix en ordre a la forma en què han de produir-se els judicis humans, el tracte a les persones, i la missió dels mitjans de comunicació catòlics”.

L’organització respon així a la “indignació creixent”que provoquen a Catalunya alguns programes de la cadena caracteritzats pel “menyspreu, la crispació, la violència verbal i la manca de respecte”, i els quals, afirma, ataquen les Benaurances”. Per a e-Cristians, els mitjans que depenen de l’Església “només tenen sentit” si la seva tasca és evangelitzadora.

“La discrepància no ha d’expressar-se amb odi o menyspreu, sinó que ha de tenir com a primer motor la caritat i el respecte a les persones, sobretot tractant-se d’una cadena que es diu cristiana i que té en el seu accionariat a la Conferència Episcopal”, remarca e-Cristians en un comunicat. En aquest sentit, afirma que, a Catalunya, 13tv genera una “reacció negativa sobre el fet catòlic” que acaba perjudicant l’Església catalana.

L’organització cristiana presidida per Josep Miró i Ardèvol assegura que, en realitat, aquests programes d’opinió i debat estan guiats per ideologies polítiques, el que suposa una “responsabilitat molt greu” per part de la direcció de la cadena, ja que l’Església “no està al servei de cap ideologia” i el cristianisme “no pot reduir-se a una opció política de partit sense trair-lo”.

“Les solucions que es donin en l’organització interna d’Espanya i la via que cerqui Catalunya no poden ser un motiu de divisió i enfrontament entre catòlics, ni que, emparats en una televisió que es vol catòlica, fomentin la crispació i el conflicte” afirmen des d’e-Cristians. Amb tot, remarquen que el tracte que es dóna a Catalunya en aquests programes no és una excepció, ja que “aborden altres realitats socials, culturals i polítiques espanyoles amb el mateix esperit de confrontació i manca de respecte”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram