Els representants dels treballadors de Zeta no només han rebutjat la nova proposta de retallades, sinó que ha plantejat que aquestes sigui assumides també per empresa, bancs, Hisenda i direcció, ja que consideren que la viabilitat del grup i les seves capçaleres és un “repte” de totes les parts implicades.

La plantilla denuncia que l’empresa ha incomplert “reiteradament” els acords assolits el 2012 per mantenir l’ocupació, i que ja implicava rebaixes salarials. Per això, ara exigeix que el repartiment de responsabilitats estigui subjecte a una comprovació transparent i no a un simple anunci de retallada als alts directiu i al personal fora de conveni, cosa que segons apunten mai s’ha arribat a demostrar.

Els treballadors consideren “imprescindible” l’elaboració d’un pla de negoci i el seu seguiment, així com una revisió “a fons” de totes les despeses, especialment les relacionades amb serveis o col·laboracions externes. De moment, la direcció ha rebutjat les propostes dels representants de la plantilla.

Els treballadors expliquen que l’empresa justifica les noves retallades i acomiadaments per la necessitat d’obtenir un major benefici operatiu per tal de satisfer els pagaments pendents del crèdit sindicat i les sancions fiscals pendents de pagament detectades per Hisenda a principis dels 90. Els representants de la plantilla acusen la direcció de Zeta de voler aprofitar la “recta final” de la crisi per deixar les empreses preparades per “multiplicar” els beneficis quan millori la situació o bé facilitar futures retallades de personal amb uns costos “molt més reduïts”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram