L’actual director de comunicació del grup Godó, Màrius Carol, serà nomenat properament nou director de La Vanguardia. Carol substituirà José Antich, que dirigeix el diari des del març del 2000, i a qui se li oferirà un nou càrrec dins el grup, on va aterrar el 1994 procedent d’El País.

Feia mesos que s’especulava amb un canvi en la direcció de La Vanguardia, especialment arran del gir experimentat pel diari adoptant els postulats sobiranistes de CiU, posicionament que havia moderat darrerament i pel qual havia rebut pressions tant des del Govern espanyol com de la Casa Reial.

Precisament, Màrius Carol és un bon coneixedor de la Casa Reial: en va ser corresponsal per a La Vanguardia entre 1993 i 2002, i li ha dedicat tres llibres: A la sombra del rey (1999), Las anécdotas de don Juan Carlos (2000) i Condición de príncipe (2004).

Llicenciat en Filosofia i Lletres i Periodisme, anteriorment havia treballat a El Noticiero Universal, El Correo Catalán, El Periódico i El País. A banda, ha col·laborat habitualment com a tertulià en programes de TV3, Catalunya Ràdio, 8tv i RAC1.

A part dels dedicats a la Casa Reial, Carol ha publicat nombrosos llibres, entre els quals les novel·les Les seduccions de Júlia (Premi Ramon Llull 2002) i L’home dels pijames de seda (Premi Prudenci Bertrana 2009).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram