L’ombra dels acomiadaments plana de nou sobre Prisa. La direcció de d’ASIP (Agrupació de Serveis d’Internet i Premsa), l’empresa que presta serveis de Tecnologies de la Informació als diferents mitjans del grup, vol aplicar un ERO per a 98 dels 195 treballadors de la plantilla i una rebaixa salarial del 10% a la resta.

Per a CCOO, l’empresa utilitza l’argument de les “causes econòmiques” per acomiadar la meitat de la plantilla i abaratir els costos laborals sense respectar els acords del maig del 2011 per mantenir els llocs del treball.

El sindicat acusa Prisa de no haver convocat la comissió de seguiment establert en l’esmentat acord com a fòrum de debat preceptiu abans d’iniciar els tràmits d’un nou ERO en qualsevol de les empreses del grup. A més, recorda la validesa de l’acord, segons resolució recent del Tribunal Suprem.

CCOO també acusa la direcció de Prisa de “contumaç manca de voluntat” de mantenir el diàleg amb els representants dels treballadors, i retreu que es descarti “adoptar altres mesures que evitin una pèrdua d’ocupació tan dràstica i traumàtica per als empleats, com ara sortides voluntàries o la posada en marxa d’un programa de formació continua per reciclar els professionals que treballen en àrees que l’empresa ha decidit externalitzar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram