El 95% de la plantilla de TV3 i el 90% de Catalunya Ràdio han secundat l’aturada de 12 hores convocada aquest dilluns, segons els respectius comitès d’empresa. Mentre els treballadors de la televisió han aprovat una vaga de 24 hores el dijous, els de la ràdio encara ho han de confirmar.

Durant l’aturada, una cadena humana feta per alguns treballadors ha impedit l’accés al plató dels informatius en protesta per uns serveis mínims que consideraven abusius, per la qual cosa no s’ha pogut emetre el Telenotícies migdia, que havia de tenir una versió reduïda de 20 minuts. En el seu lloc s’ha connectat amb el bloc del 324, que mentre ha durat la vaga ha emès rodes informatives de 10 minuts cada mitja hora, en compliment dels serveis mínims establers pel Departament d’Empresa i Ocupació.

Al matí s’ha celebrat una assemblea conjunta a Sant Joan Despí on els treballadors han rebutjat la proposta d’equiparar els salaris amb els de la sanitat pública, el que implicaria una reducció més dràstica per als salaris més baixos. També s’han plantejat noves accions comunes, entre elles, una vaga indefinida al febrer la realització de la qual dependrà de com es desenvolupin les negociacions sobre el nou conveni col·lectiu amb la direcció de la CCMA.

Prorrogar la negociació

La plantilla critica que hagi d’assumir una rebaixa de 26 milions d’euros per eixugar els 11 milions de dèficit del 2013 de la CCMA, a més d’una retallada addicional de 15 milions. A banda demana que s’allargui la vigència de l’actual conveni més enllà del 31 de gener per tal de poder seguir negociant el nou, ja que consideren que no es pot arribar a un acord “satisfactori” per a ambdues parts abans d’aquesta data.

En canvi, la direcció considera que la retallada és necessària per quadrar el pressupost d’aquest any, i vol liquidar les negociacions com a tard divendres, el mateix dia que compareixen davant la comissió de control parlamentària el president de la CCMA, Brauli Duart; el director de TV3, Eugeni Sallent, i el de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera.

Carta ‘provocadora’

El passat dissabte, la direcció de la Corporació va enviar un correu a tots els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio on explicava la seva proposta de reducció salarial i la seva posició en la negociació. L’acció no va agradar als respectius comitès d’empresa, que el consideren un “intent de provocar” la plantilla per crear un “clima de desunió i desorganització”.

A més de ratificar-se en el seu posicionament, els representants van negar que la direcció mai els hagi proposat alguns punts que s’exposaven en el correu.

Els comitès proposen que no hi quedi ningú fora de conveni i una negociació de salari plurianual, i la regulació de plusos i complements irregulars.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram