Aquest dilluns al vespre arrenquen els nous informatius de Televisió de Catalunya. Vuit anys i mig després de la darrera renovació, els canvis en la nova etapa van més enllà de l’estètica, el grafisme, les sintonies, el nou plató i la introducció d’innovacions tecnològiques (amb un cost, diuen, d’1,5 milions d’euros). Segons el director de la cadena, Eugeni Sallent, el “més important” són els “canvis de fons” que s’introduiran “per entendre millor què passa al món”, molts dels quals s’aniran incorporant paulatinament.

Així, el Telenotícies vespre, ara amb un únic presentador, Toni Cruanyes, oferirà un menor nombre de notícies, però tractades amb més profunditat. A més, incorporarà entrevistes i elements d’anàlisi i reflexió, per a la qual cosa es comptarà amb la participació de periodistes de la redacció especialitzats i la col·laboració d’experts en temes específics aliens a TV3.

Per la seva part, el Telenotícies migdia, on continuen Carles Prats i Núria Solé com a conductors, aposta per la immediatesa i incrementarà els seus esforços en donar resposta a les informacions d’última hora. Això es traduirà en un major nombre de peces i amb més connexions al lloc de la notícia.

Una altra novetat és que els equips del TN migdia i el TN comarques s’han integrat per coordinar continguts i optimitzar recursos durant la franja horària que ocupen, de 14 a 15.30 h, ambdós sota l’edició de Dani Bramon. En la nova etapa del Telenotícies comarques, la desconnexió a la demarcació de Barcelona es visualitzarà amb una nova presentadora, Irma Pina, mentre que Mariona Bassa queda per als continguts de tot el país. Tot i la unificació d’equips, des de la cadena es remarca que s’incidirà en la informació estrictament comarcal i local per diferenciar-se més del TN migdia.

Quant al TN cap de setmana, a banda de la incorporació de Ramon Pellicer com a editor i parella d’Agnès Marqués en substitució de Joan Carles Peris, l’informatiu incrementarà el seguiment territorial i prestarà especial atenció al teixit associatiu i les entitats. A més, s’arraconarà l’entrevista, present en altres espais, i s’apostarà pel reportatge en profunditat tant de temes nous com vinculats a l’actualitat dels dies precedents. Una altra novetat és que els diumenges al vespre s’inclourà una previsió d’esdeveniments rellevants de la setmana entrant.

Pel que fa al 324, per primer cop adopta (també el 324.cat) la mateixa imatge que la resta d’informatius de TVC, tot i que manté plató propi, excepte l’espai 2324, que es farà des del nou plató. En la nova etapa, el canal apostarà més pel directe i les connexions, i potenciarà el suport a la informació en les notícies de més impacte o complexes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram