Aquest dilluns va arribar al quiosc el primer número d’El Matí Independent de Lleida, el nou projecte impulsat i dirigit per l’exdirector de La Mañana, Ramon Pedrós, escrit íntegrament en català i a un preu d’1,30 euros. Es tracta de la tercera capçalera de pagament del territori juntament amb Segre i La Mañana, i la quarta si es suma el gratuït Bon Dia.

Pedrós preparava el nou mitjà des de que, al novembre, l’aleshores administrador concursal de La Manyana el va enviar a casa amb permís retribuït. Ara, un parell de setmanes després que el diari hagi canviat de propietari i hagi estat acomiadat oficialment, el periodista ha endegat el seu projecte.

Un diari “contra ningú”

El Matí Independent de Lleida assegura que neix amb l’objectiu de “garantir” el pluralisme informatiu i una “major qualitat participativa i democràtica”, com el seu nom indica, sense dependre d’institucions, partits polítics ni grups de pressió.

En el primer editorial, el diari assegurava que la ciutat “no pot acceptar caure sota el domini d’un pensament únic o d’una opinió monopolitzada o mediatitzada per càlculs empresarials o estratègies de partit”, apuntava al fet que en la nova etapa de La Mañana hi hagi com a accionista el propietari del grup Segre.

Amb tot, el nou mitjà assenyala que no ha estat impulsat “contra ningú”, sinó “a favor de la llibertat”, per “estimular” el debat d’idees i per “defensar els interessos” de la societat lleidatana, els quals considera estan “sovint desvirtuats sota el pes dels vincles creats des del poder polític i econòmic”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram