Marc Marginedas, Javier Espinosa i Ricard García Vilanova han estat distingits amb el premi al periodista o autor l’obra del qual hagi destacat per la seva defensa dels valors humans, atorgat pel Club Internacional de Premsa (CIP).

El jurat dels guardons havia decidit, el passat 19 de març, atorgar el premi als tres periodistes segrestats a Síria, però per raons de seguretat no ha fet públic el veredicte fins l’alliberament d’Espinosa i García Vilanova. Marginedas havia estat posat en llibertat amb anterioritat, el 2 de març.

A banda, el CIP ha distingit Pilar Bonet Cardona, corresponsal d’El País a Rússia, amb el premi al millor corresponsal o enviat especial a l’exterior, i Rosa María Veloso, corresponsal de la Ràdio Televisió Portuguesa (RTP) a Espanya, amb el premi al millor corresponsal estranger.

Finalment, Miguel Ángel Aguilar, secretari general e la secció espanyola de l’Associació de Periodistes Europeus, ha estat distingit amb el premi a la trajectòria professional, i l’Agència Efe, en motiu del seu 75è aniversari, amb el premi a una empresa, institució o persona per la seva defensa i recolzament als mitjans de comunicació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram