Aquest dimarts, Yvonne Griley ha pres possessió com a nova membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya en substitució d’Esteve Orriols, que va renunciar al càrrec a finals d’any. Proposada per CiU i ERC, la candidatura de Griley va ser recolzada la setmana passada pel Parlament amb 101 vots a favor, 22 en contra i 5 abstencions.

Durant l’acte de possessió, celebrat al Parlament, el president del CAC, Roger Loppacher, ha encoratjat Griley ha treballar des de la independència i la professionalitat. En la seva intervenció, també ha remarcat que el principal repte del sistema nacional de comunicació és “consolidar i enfortir” els mitjans catalans i en català en el nou panorama audiovisual connectat.

En aquest sentit, Loppacher s’ha mostrat segur que l’experiència de Griley, en especial en els àmbits de la normalització lingüística i la integració, contribuiran a millorar la tasca del Consell. A banda, el president de l’ens ha apel·lat la “responsabilitat compartida” per assegurar “un model audiovisual propi i amb una oferta de qualitat”.

Per la seva part, la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, ha recordat que Griley va ser escollida en primera volta superant els dos terços de vots favorables necessaris, cosa que li ha de donar “confiança”.

A l’acte han assistit el secretari de Comunicació, Josep Martí; els expresidents del CAC Francesc Codina i Josep Maria Carbonell, així com la resta de consellers de l’ens: a més de Loppacher, Josep Pont, Daniel Sirera, Elisenda Malaret i Carme Figueras.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram