La desena edició del Premi José Couso de Llibertat de Premsa ha distingit els periodistes Marc Marginedas, Javier Espinosa i Ricard García Vilanova. Els tres comparteixen candidatura en reconeixement a la seva feina i a la difícil tasca d’informar des de Síria, on van estar sis mesos segrestats. A més, es fa una menció especial a Vilanova per la seva condició de freelance sense la cobertura d’un gran mitjà.

El veredicte s’ha donat a conèixer aquest dimarts 8 d’abril, onzè aniversari de la mort de José Couso a Bagdad mentre cobria el conflicte bèl·lic de l’Iraq. El premi es lliurarà el proper 30 d’abril en un acte al Ferrol.

La resta de candidatures eren el mitjà francès Mediapart i el seu fundador i director, Edwy Plenel; el digital eldiario.es; la periodista i escriptora mexicana Lydia Cacho, i el diari britànic The Guardian. El guardó el decideixen els vots dels col·legiats al Colexio Profesional de Xornalistas de Galicia i dels socis del Club de Premsa de Ferrol.

El premi té per objectiu reconèixer i difondre el treball d’una persona viva o organització existent destacada en la defensa de la llibertat de premsa o amb una distingida trajectòria professional, lliure i independent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram