El Convent dels Àngels de Barcelona va acollir aquest dimecres al vespre la primera edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que és la unificació dels guardons de l’APPEC, l’AMIC (fins fa uns dies ACPG) i Premsa Comarcal. És el primer cop que les tres associacions de mitjans en català, en vies de constituir la Federació d’Associacions d’Editors (es formalitzarà al juny), organitzen conjuntament uns guardons, els quals segueixen el model dels que atorgava l’APPEC en la Nit de les Revistes.

Guardonades

  • Millor revista: Vallesos, premiada per “oferir una informació de qualitat vinculada a la seva àrea geogràfica i a la recuperació de la memòria històrica i el patrimoni en una simbiosi de rigor en els continguts i disseny”.
  • Millor publicació de premsa comarcal: SomGarrigues, guardonada per “haver-se convertit en un mitjà indispensable en la vida econòmica i social de Les Garrigues, promogut des de la societat civil a través de la tasca dinamitzadora de l’Associació Cultural Garriguenca de Comunicació”.
  • Millor publicació de premsa gratuïta: Butxaca, per ser “una aposta de proximitat, gratuïta i innovador que neix fa 15 anys i que s’ha consolidat com l’agenda de Barcelona en una suma d’exhaustivitat i prescripció”.
  • Millor publicació digital: Auriga, per haver-se convertit “en un referent de la difusió de les nostres arrels, no només en l’àmbit científic del món clàssic, sinó també entre el públic generalista com a lloc de trobada digital de la seva tasca divulgadora”.
  • Millor empresa editora: Edicions Cavall Fort, distingida pel seu “caràcter innovador en la captació de nous lectors fent ús de la imaginació i la creativitat en cada una de les seves accions”.
  • Millor nova publicació: Via Empresa, premiada “per l’encert en proporcionar un espai de comunicació amb informació funcional per contribuir a dinamitzar el teixit productiu i empresarial de Catalunya i fomentar l’ocupació”.
  • Millor reportatge: Els negats de l’estany de 1913, de la Revista de Banyoles, guardonat “pel treball d’investigació que aborda la tragèdia des de l’interès local, històric i documental”, per “l’anàlisi d’uns fets que van provocar que la ciutat visqués d’esquena al llac durant prop de 50 anys”.
  • Millor portada: Sàpiens (atorgada per votació popular dels assistents)
  • Premi especial de la Nit: Mònica Terribas i Jordi Basté, distingits per “una trajectòria d’èxit en els mitjans de comunicació i el periodisme en general, per la seva tasca de construcció nacional de l’espai català de comunicació amb el mateix esperit que emana de la voluntat dels editors catalans: proximitat, especialització, rigor, qualitat… i en català”.
  • Reconeixement als 25 anys fets el 2013: Entreacte, Ciutat Nova, El Vallenc, Caliu Revista de Vila-rodona i Reclam Osona-El Ripollès.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram