Marxa enrere en la programació de Ràdio 4 per a la propera temporada. La direcció ha decidit suprimir els dos espais amb més audiència de la seva graella: Matí a 4 bandes, que condueix Toni Marín des de fa set temporades, i el programa de la tarda Directe 4.0, amb Xantal Llavina, que el 30 de juny tancarà la seva tercera temporada.

Precisament, fa tres anys, l’emissora va apostar per incrementar la programació generalista en detriment de la musical. Ara sembla ser que, tot i els bons resultats obtinguts, es vol fer el recorregut invers.

Una decisió que, per sorprenent, fa que entre la plantilla abundi el convenciment que es tracta més d’una mesura política que estratègica de cara a treure-li catalanitat a l’emissora (especialment amb la Diada i el 9-N a tocar). De fet, per a la franja matinal ja ha sonat el nom de Xavi Collado, de la Cope, segons apunta VilaWeb.

Ràdio 4, que el passat desembre va fer 37 anys, ja ha viscut sis amenaces de tancament, la darrera el 2006. “Mancada de recursos econòmics, materials i humans, sense cap promoció ni estímul i, per tant, sense gaire audiència, Ràdio 4, malgrat tot, continua viva”, escrivia al desembre Estanis Alcover, exeditor d’informatius de l’emissora, a Ràdio 4, l’emissora menyspreada. Ara caldrà veure si no la intenten matar de nou després de la insòlita supressió de dos dels seus actuals pilars.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram