Salvador Alsius, Eva Parera i Yvonne Griley han pres possessió aquest dimarts com a membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Tots tres van ser escollits pel ple del Parlament el passat dijous. Alsius i Parera substitueixen Josep Pont i Elisenda Malaret, que el passat 30 de juny van finalitzar el seu mandat de sis anys.

Per la seva part, Griley ha renovat com a consellera, ja que va accedir al càrrec al març en substitució d’Esteve Orriols, qui va renunciar sis mesos abans d’acabar el seu mandat per jubilació (la normativa permet que Girley hagi estat reelegida perquè ha cobert menys de la meitat d’un mandat).

El president del CAC, Roger Loppacher, ha expressat el seu agraïment a Josep Pont i Elisenda Malaret per la seva dedicació durant sis anys, durant els quals ha remarcat que “han demostrat un enorme compromís i una profunda voluntat de servei a la institució i al país”.

A banda, Loppacher ha explicat els principals reptes de futur que té el Consell: garantir els drets de les persones usuàries, especialment els dels menors; consolidar i enfortir els mitjans catalans i en català en el nou panorama audiovisual connectat, i impulsar una cultura audiovisual europea comuna. Segons ell, per complir amb el primer punt cal treballar amb una nova metodologia per fer un millor seguiment dels continguts a internet.

Per la seva part, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha assegurat que les línies de treball apuntades per Loppacher són “essencials”. En aquest sentit, ha apuntat que s’ha de continuar recuperant la confiança en la institució, per a la qual cosa “calen projectes” com els que té el Consell per posar-se al dia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram