El ple del Parlament ha aprovat el nomenament de Salvador Alsius i Eva Parera com a nous membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, així com la renovació d’Yvonne Griley. Les seves candidatures havien estat proposades per CiU i ERC.

Alsius i Parera substitueixen Josep Pont i Elisenda Malaret, que van acabar mandat el 30 de juny, mentre que Griley va accedir al càrrec al març per substituir Esteve Orriols, que hi va renunciar quan encara li quedava mig any (la normativa permet que repeteixi perquè ha cobert menys de la meitat d’un mandat).

La candidatura de Salvador Alsius, professor de Periodisme la Universitat Pompeu Fabra, ha rebut 116 vots a favor, 5 en contra i 9 abstencions. Per la seva part, Eva Parera, advocada i senadora de CiU, ha estat nomenada amb 107 vots favorables, 13 contraris i 12 abstencions.

Finalment, la renovació d’Yvonne Griley, exdirectora general de Política Lingüística, ha rebut 106 vots a favor, 13 en contra i 12 abstencions. Tots ells han assolit la majoria de dos terços necessària per ser escollits en primera votació. El ple del Consell de l’Audiovisual el completen Roger Loppacher, que n’és el president, Carme Figueras i Daniel Sirera.

Cal recordar que, el juny de 2012, ERC i ICV-EUiA ja van proposar Alsius per cobrir una de les dues vacants que van quedar aleshores al CAC. La seva candidatura, però, va ser rebutjada per CiU i PP, que van sumar majoria en segona votació per escollir Loppacher i Sirera.

La decisió va rebre l’oposició del Col·legi i del Sindicat de Periodistes, entre d’altres, que van rebutjar que els elegits ho fossin per “afinitat política” i a més passessin per davant de l’únic professional de la comunicació que hauria tingut el CAC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram