El juliol de 2012, TV3 va trencar vuit anys sense aconseguir el lideratge aquest mes, fita que va repetir l’any passat. El darrer juliol, però, no només ha estat superada per Telecinco, com ja va passar al juny, sinó també per Antena 3, que aleshores havia quedat per darrere.

La cadena pública catalana atribueix el resultat en part a la celebració del Mundial de Futbol de Brasil. Amb tot, cal recordar que Antena 3 tampoc ha transmès la competició, i que la selecció espanyola en va quedar eliminada al juny, cosa que, malgrat les bones audiències dels partits, n’ha fet baixar el share.

En concret, Telecinco ha estat líder al juliol amb un 12,9% de quota de pantalla (una dècima dècimes més que al juny), seguida d’Antena 3, amb un 11,9% (creix un punt), i TV3, amb un 11,8% (perd cinc dècimes). A continuació es mantenen La 1, amb un 7% de share (cau quatre dècimes); Cuatro, amb 6,2 (perd 1,1 punts, els mateixos que va guanyar al juny); La Sexta, amb un 5,8% (baixa cinc dècimes), i finalment 8tv, amb un 2,9% (perd vuit dècimes).

Amb tot, al juliol, TV3 ha situat 17 programes entre els 40 més vistos (un menys que al juny), dels quals 11 entre els 20 primers. A més, la cadena pública ha liderat el rànquing de programes 20 dels 31 dies del mes.

Quant a la resta de canals de TVC, el Super3/33 ha registrat un 1,8% de quota (una dècima més que al juny); Esport3 un 1% (torna a perdre tres dècimes), i el 3/24l’1,3% (guanya dues dècimes). A banda, en la franja del Super3, de 6 a 21.30 h, el canal infantil ha igualat el seu màxim històric, un 2,2% de share, assolit l’agost de l’any passat, superant les seves rivals temàtiques.

Telecinco tambémanté el lideratge a l’Estat

En el conjunt de l’Estat, Telecinco conserva el lideratge per sisè mes consecutiu, ara amb un 15,5% de quota de pantalla (quatre dècimes més que al juny), seguida d’Antena 3, amb el 13,2% (en guanya una), i La 1, amb un 8,9% (cau sis dècimes). Per darrere, La Sexta, amb un 6,8% de share (també sis dècimes menys), avança Cuatro, que es queda amb un 6,5% (cau 1,2 punts).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram