La Junta Electoral Central ha sancionat amb 500 euros el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per l’entrevista que va oferir al programa Al rojo vivo de laSexta el passat 25 d’octubre, durant la precampanya de les eleccions del 10-N, realitzada al Palau de la Moncloa i després penjada al web presidencial.

La JEC considera que Sánchez va aprofitar “els mitjans públics de què disposava” com a president en funcions i va trencar “el principi de neutralitat que tot poder públic ha de respectar durant el procés electoral”. Segons l’organisme, la seva actuació va provocar una “minva del principi d’igualtat d’armes entre les formacions polítiques contendents a les eleccions”.

La resolució de la Junta Electoral no s’ha pres per unanimitat: sis dels tretze membres han anunciat un vot particular, ja que consideren que l’expedient obert a Sánchez s’havia d’haver arxivat.

2.200 euros de multa a Celaá

Per altra banda, la Junta Electoral Central ha imposat una sanció de 2.200 euros a l’exportaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, per fer manifestacions electoralistes en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del 25 d’octubre. La JEC considera que Celaá va vulnerar la LOREG perquè va emetre “manifestacions valoratives dels assoliments obtinguts en matèria d’ocupació”.

Segons la Llei electoral, ambdues infraccions es podien sancionar amb multes d’entre 300 i 3.000 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram