El jurat de la setena edició del Premi Josep Maria Planes de periodisme d’investigació i crítica social ha decidit per unanimitat guardonar Tura Soler per El misteri de Susqueda, un conjunt d’articles publicats a El Punt Avui sobre el doble crim del pantà que continua sense resoldre. El veredicte el “treball intens” de la periodista per “posar llum sobre un cas molt opac”, i fa notar que “recull l’esperit periodístic” de Josep Maria Planes.

En aquesta edició, el jurat ha concedit una menció especial al periodista Albert Martín pels treballs publicats a l’Ara sobre la Guerra econòmica arran de 1-O, fruit d’una investigació coral amb Àlex Font, Natàlia Vila i Albert Cadanet. El jurat destaca “el valor” de la investigació periodística per denunciar les mesures econòmiques que van emprendre el Govern espanyol, entitats bancàries i empreses després del referèndum.

El jurat estava format per l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro; la corresponsal del setmanari El Siglo a Catalunya, Teresa Carreras; el vicedegà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVIC-UCC, Xavier Ginesta; el periodista Jordi Finestres; els guanyadors de l’edició del 2017, Xavi Tedó i Laia Vicens, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo.

L’acte de lliurament del setè Premi Josep Maria Planes, convocat per l’Ajuntament de Manresa i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, tindrà lloc el 31 de gener a l’Espai Òmnium de Manresa. L’acte s’obrirà amb el diàleg El periodisme d’investigació avui entre Vicenç Villatoro i Salvador Redó, membre de la junta de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram