El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han actualitzat el protocol d’accés i l’ús de les dependències judicials per als professionals de la informació. El nou acord arriba després que el CPC presentés una queixa sobre el tracte donat a periodistes per part dels responsables de l’edifici de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Amb les condicions pactades pel Col·legi i el TSJC es busca millorar el desenvolupament de la tasca periodística a les instal·lacions.

D’entrada, els periodistes podran accedir a la Ciutat de la Justícia a través de l’arc reservat, amb menys afluència de gent. El CPC explica que la seva petició de no passar pels arcs de seguretat ha estat rebutjada per l’obligació de complir amb els protocols establerts.

Per altra banda, les targetes acreditatives per a periodistes que cobreixen habitualment temes judicials es mantindran i s’hauran de demanar a l’oficina de comunicació del Departament de Justícia. Les acreditacions s’hauran de renovar cada dos anys i els mitjans podran disposar-ne d’un màxim de quatre. Quant a les acreditacions temporals, podran sol·licitar-se a la mateixa oficina o directament en el control de seguretat de la Ciutat de la Justícia.

A més, es garantirà l’accés lliure a la sala de premsa als periodistes amb acreditació permanent, sense que el personal de seguretat privada hagi d’intervenir. Alhora, es millorarà la xarxa wifi de l’espai, servei molt reclamat pels professionals de la informació.

Finalment, els mitjans no gràfics podran moure’s lliurement pels espais on té accés el públic i sense l’obligatorietat de comunicar-ho prèviament. D’aquesta manera, els professionals podran entrar a les sales de vistes on s’estiguin desenvolupant judicis, excepte auto motivat en contra, així com en els passadissos d’aquests judicis. Altrament, es podrà utilitzar l’àrea triangular del lateral dret del vestíbul com a zona d’espera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram