RTVE ha adjudicat a l’Agència Efe el concurs públic endegat per provar un sistema basat en tecnologies d’intel·ligència artificial que elabori notícies per al web sense cap intervenció de personal. A la licitació s’havien presentat dues ofertes, però només la d’Efe complia els requisits. El contracte s’ha adjudicat per 27.456 euros sense IVA (el pressupost base era de 31.200 euros).

La ‘prova de concepte’ per a l’elaboració i publicació de notícies de manera automàtica consta de dues fases. En la primera, de dos mesos de durada, Efe haurà de realitzar la configuració, personalització i entrenament del sistema. Un cop finalitzada, si RTVE hi dona el vistiplau, s’iniciarà una segona fase en què es posarà a prova el servei d’elaboració de notícies durant un any. Aquest es realitzaria a partir de dades subministrades per la Reial Federació Espanyola de Futbol de cadascun dels partits de la Lliga de Segona Divisió B.

RTVE argumenta que, com a part de les actuacions en innovació, està estudiant l’aplicació de la intel·ligència artificial en les diferents fases de la generació d’informació, des de les primeres en la detecció d’alertes informatives, fins a les darreres en la seva presentació als usuaris. L’ens públic considera que d’aquesta manera es milloraria la productivitat i l’experiència dels consumidors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram