Dilluns 3 de febrer a la nit TV3 estrenarà Crims, una sèrie de no-ficció dirigida i presentada per Carles Porta. La nova aposta sorgeix del programa homònim de Catalunya Ràdio, estrenat amb èxit la passada temporada, que explica de manera novel·lada crims reals ocorreguts fa poc al país. Creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, és la primera sèrie de true crime de la cadena.

“A TV3 hi ha hagut un recel molt lògic a tractar successos, però això ara s’ha trencat perquè estem en l’època del true crime, que ha portat una nova manera d’explicar fets recents que passen prop de nosaltres, i perquè la versió televisiva de Crims és un producte tractat amb moltíssima cura, amb una narrativa audiovisual molt cinematogràfica i que ve avalat per l’èxit que ha tingut a Catalunya Ràdio”, ha explicat en la presentació del nou espai el cap del departament de nous formats de TV3, Miquel Garcia.

Per la seva part, el periodista Carles Porta ha dit que Crims presenta històries explicades des del periodisme però visualment molt pròximes al cinema i procurant sempre que “les víctimes no se sentin maltractades”. “La nostra part fosca també és part de la nostra història i nosaltres expliquem la nostra foscor en colors”, ha afegit.

La sèrie consta d’onze capítols que tracten set casos recents que han tingut un ressò mediàtic, com els de Brito i Picatoste, el zelador d’Olot, la bibliotecària Helena Jubany o l’assassí del Putxet.

Crims utilitza elements propis de la ficció per explicar fets reals, basant-se en la investigació periodística. La realització combina diferents recursos audiovisuals: entrevistes a plató a personatges vinculats d’alguna manera a cada cas, imatges aèries dels pobles i ciutats on ha tingut lloc el crim, reconstruccions de moments importants per entendre i entrar en la història, o imatges d’arxiu i documents inèdits dels sumaris dels casos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram