El jurat dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere ha donat a conèixer els treballs guanyadors de la 13a edició d’aquests guardons atorgats per l’Ajuntament de Lleida i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes.

Enguany, en la categoria de premsa escrita s’ha premiat dos reportatges: Gambia, escuchar a las mujeres para superar la dictadura, de José Ignacio Martínez Rodríguez, publicat a La Marea, i Hem lluitat contra la dreta cara a cara; érem objectiu dels feixistes, d’Albert Font-Tarrès, publicat a la revista Fossa 218.

Per la seva part, en la modalitat de mitjans digitals s’ha guardonat el reportatge La huida hacia delante de tres hijas de los campos de refugiados, de Monica Pelliccia, publicat a la secció Planeta Futuro d’El País. A més, s’ha concedit un accèssit a Fuerza femenina para luchar contra la despoblación de los pueblos, de Rosa Maria Matas López, publicat a l’edició digital de La Vanguardia.

Finalment, en la categoria d’audiovisual el premi ha estat per al reportatge Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega, de Teresa Macià i Josep Segon, emès al Telenotícies vespre de TV3. A més, s’han atorgat dos accèssits: al programa Lleida amb veu de dona de Ràdio Lleida-Cadena SER, dirigit per Josep Lluís Cadena, i Les dones i els dies de Catalunya Ràdio, presentat i dirigit per Montse Virgili.

Enguany, el jurat ha decidit declarar desert el premi en la categoria de fotoperiodisme.

Els guardons, dotats amb 1.500 euros per a cada categoria, es lliuraran el 18 de març en un acte al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Els Premis Mila tenen l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació.

El furat estava format per la regidora de Feminismes, Sandra Castro; el president del ColElegi de Periodistes a la demarcació, Rafa Gimena; la consellera del Consell Municipal de les Dones, Núria Martínez Torrebella; la periodista Estela Busoms; Josep M. Sanuy, guardonat en l’anterior edició dels premis; i Isabel Hornos, tècnica de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram