El consell d’administració de la BBC ha escollit Tim Davie com a nou director general de la corporació, el 17è en 98 anys d’història. L’actual director executiu de BBC Studios substituirà a partir de l’1 de setembre Tony Hall, que al gener va anunciar que deixaria el càrrec aquest estiu, dos anys abans d’exhaurir el contracte. Davie ja va exercir el càrrec en funcions durant quatre mesos abans de la incorporació de Hall el març de 2013.

Un dels principals reptes del nou director general serà la negociació amb el Govern britànic de la Carta Reial de la BBC, que regula tant la seva independència editorial i obligacions públiques com el sistema de finançament. L’actual finalitza el 2027, però s’ha de revisar el 2022.

Davie també té sobre la taula un pla d’estalvi que preveia suprimir 450 llocs de treball de la divisió d’informatius, i que es va ajornar per garantir la cobertura sobre la crisi sanitària del coronavirus.

En un comunicat, Davie diu sentir-se “honorat” pel nomenament. “Aquest ha estat un moment crític per al Regne Unit i els darrers mesos han demostrat com d’important és la BBC per a la gent. La nostra missió mai ha estat tan rellevant, important o necessària. Tinc un profund compromís amb els continguts de màxima qualitat i imparcialitat”. De cara al futur, assenyala que la BBC necessitarà “accelerar el canvi per tal de donar servei a tots els nostres públics en aquest món en ràpid moviment”.

Tim Davie es va incorporar a la BBC el 2005 com a director de la divisió de màrqueting, comunicació i audiències. El 2008 va ser nomenat director d’àudio i música, amb responsabilitat sobre els serveis radiofònics de la corporació. Després d’uns mesos com a director general en funcions, el 2013 va assumir la direcció executiva de BBC Worlwide, que el 2018 es va fusionar amb la branca de producció per formar BBC Studios, la filial encarregada de comercialitzar els continguts de la corporació a tot el món.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram