La figura el director d’informació i actualitat de RTVE, Enric Hernàndez, cada cop té més detractors. Tots els responsables dels diferents centres territorials de l’ens han mostrat el seu “profund malestar” per les dimissions de la directora Cristina Ortiz i la subdirectora Alejandra Martínez com a conseqüència de les discrepàncies amb Hernàndez, en un gest sense precedents a RTVE.

“Ens preocupa que la seva renúncia es produeixi després que la direcció de continguts i actualitat vulgui imposar el seu criteri, no fonamentat en motivacions professionals, en contra i al marge de l’opinió de les dues persones que dirigeixen i coneixen l’estructura territorial”, assenyalen en una carta conjunta dirigida a l’administradora única provisional de RTVE, Rosa María Mateo; el director general corporatiu, Federico Montero, i el mateix Enric Hernàndez.

En la missiva, defensen la tasca realitzada per Ortiz i Martínez en gairebé dos anys. “Han aconseguit multiplicar la presència de totes les comunitats en els informatius i programes nacionals. Les nostres reivindicacions les han fet seves i la comunicació sempre ha estat fluïda i constant. Una interlocució que des dels centres territorials es reclamava des de fa molts anys. A això s’hi suma un projecte de futur que compartíem”, manifesten.

“No entenem que des de la direcció d’actualitat i continguts que ocupa Enric Hernàndez no es deixi treballar amb llibertat i autonomia un equip que ha funcionat i amb bons resultats”, lamenten els directors i directores dels diferents centres territorials de la corporació pública.

“Volem recordar un cop més que RTVE és de tots i de ningú, i amb aquestes premisses de llibertat, independència i rigor professional volem seguir treballant. Cosa que es posa en dubte amb aquestes dimissions “, conclouen, tot esperant que la situació “es pugui reconduir”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram