El jutge Manuel Penalva (foto: Efe).

El jutge Manuel Penalva tenia la intenció de “fotre’s a trets amb el mamón del periodista”, en referència a Julio Bastista, redactor de la secció de successos d’Última Hora que el novembre de 2017 va publicar informacions que qüestionaven la instrucció del magistrat en el cas Cursach.

Així ho desvetlla l’informe de la Policia espanyola sobre les presumptes il·legalitats d’un testimoni protegit del cas Cursach. El document inclou una conversa entre el jutge Penalva i l’exfiscal Miguel Ángel Subirán en un grup de WhatsApp –creat pels instructors i policies– arran d’una notícia publicada a Última Hora sobre dos advocats que es mostraven crítics amb ells.

En la conversa, l’exfiscal Subirán assegurava que volia participar d’aquells fets, però per “matxucar a hòsties” el periodista. Tant Penalva com Subirán disposaven, aleshores, de llicència d’arma curta per protegir-se davant de possibles amenaces. Amb tot, la notícia que va desbocar la conversa a WhatsApp no anava signada per Julio Bastida, sinó per un altre periodista d’Última Hora, Víctor Malagón.

El jutge Penalva –que actualment es troba de baixa per malaltia– va ser apartat del cas el març de 2018. Actualment està sent investigat pel Tribunal Suprem de Justícia de les Illes Balears acusat d’haver comès diversos delictes, entre ells el de detenció il·legal i revelació de secrets.

 

Font: Última Hora

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram