Esquerra Unida del País Valencià ha demanat a la comissió d’espai audiovisual de les Corts Valencianes que insti el consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació a suspendre les retransmissions de misses catòliques a À Punt. La petició (una proposició no de llei) l’ha registrada la portaveu adjunta del grup d’Unides Podem a les Corts, Estefania Blanes. 

“Ara, finalitzat l’estat d’alarma, no té per tant cap sentit que es continue retransmitint pel canal públic de totes les valencianes i tots els valencians cerimònies de culte religiós”, ha dit Blanes. La direcció de la cadena va impulsar la transmissió de les misses davant la impossibilitat que els creients assistissin a les esglésies per la crisi sanitària.  

“No té sentit seguir contravenint el Llibre d’estil de la radiotelevisió pública, que remarca el seu principi d’aconfessionalitat”, diu Blanes. “La difusió de litúrgies s’ha de justificar en funció al seu arrelament social i per formar part del patrimoni cultural i tradicional, però mai per criteris de religió. En aquest cas no hi ha altre criteri que el religiós”, subratlla la diputada. 

EUPV va més enllà i assenyala que À Punt podria incomplir la Llei del servei públic de radiodifusió i televisió autonòmica, la qual al seu article 5 estableix que, entre els principis que cal observar en la prestació, els mitjans hauran de garantir el principi d’igualtat efectiva entre homes i dones, i vetllar per la transmissió d’una imatge igualitària, plural i no estereotipada de dones i homes en la societat i promoure-la.  

“Alguns dels missatges que llancen determinats jerarques i portaveus de l’església catòlica són un clar atemptat contra aquest principi d’igualtat entre dones i homes. Cal recordar que hem hagut d’escoltar a bisbes que, fins i tot, s’han atrevit a defensar la violència masclista”, assenyala al respecte Estefania Blanes.  

“No estem disposades a cedir una finestra a la televisió pública a una institució que no té cap mirament per a desqualificar els migrants, insultar les persones del col·lectiu LGTBI, o fins i tot denigrar ciutadans i ciutadanes per no compartir les seues preferències polítiques”, defensa.  

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram