El col·lectiu de fotoperiodistes Dones Objectives acaba de publicar la col·lecció de llibres València, ciutat de barris amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat. Es tracta de deu volums que tenen com a prioritat donar a conèixer i posar en valor els barris i els pobles de València. La col·lecció ha estat realitzada per deu fotògrafes i deu redactores.

En l’acte de presentació, celebrat dijous, una de les representants Dones Objectives, Laura Ballester, va explicar que la col·lecció és una obra feta “amb mirada de dona, la qual cosa significa una mirada inclusiva, apoderada, variada, diversa, detallista, solidària i ecologista, que intenta fugir dels tòpics i que es para en els xicotets detalls i les xicotetes històries que són les que fan gran la vida”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, va destacar que els llibres tenen “una visió feminista i horitzontal de la nostra ciutat a través dels seus barris”. En la col·lecció hi conflueixen l’arquitectura, la història, la cultura, les tradicions i les infraestructures de la ciutat. “Pretén recuperar la identitat dels nostres barris i pobles amb l’objectiu de posar-los en valor perquè la ciutadania els reconegui com a part fonamental de València”, rebla Ribó.

El col·lectiu Dones Objectives agrupa fotoperiodistes que treballen a l’àrea metropolitana de València com a reporteres en diaris i agències. El projecte pretén visualitzar la figura de la dona en una professió que majoritàriament és exercida per homes. “El fotoperiodisme no té gènere, sinó una mirada de voluntats. La nostra mirada és femenina”, diuen. A més, lluiten perquè els mitjans de comunicació “ofereixin una imatge equilibrada de la diversitat de les dones i la seva contribució a la societat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram