Els bombers s’enduen una de les persones ferides (foto: DPA).

L’angoixa va tornar a planar sobre París aquest divendres. Dos periodistes de l’agència de premsa i productora Premières Lignes van ser ferits amb un ganivet a prop de l’antiga seu del setmanari satíric Charlie Hebdo.

L’home i la dona estan ingressats amb ferides greus, però la seva vida no corre perill. No està clar si van ser atacats de manera premeditada o a l’atzar, ja que es trobaven al carrer fent una pausa per fumar.

L’autor de l’atac, que ha reconegut els fets, està detingut. És un jove de 18 anys que ja estava fitxat per possessió d’arma blanca i delictes comuns, i no constava en la llista de sospitosos per radicalització islàmica.

Tot i així, l’atac s’investiga com un acte terrorista pel lloc on es va produir, davant l’antiga seu de Charlie Hebdo, i la coincidència amb el judici per l’atemptat de 2015 contra el setmanari satíric. Premières Lignes va ser testimoni directe d’aquell atac.

Després de l’atac, es va activar el protocol de seguretat, tancant escoles i guarderies de la zona, així com l’estació de metro de la Bastilla. Posteriorment van ser detingudes més persones, de les quals s’investiga la seva possible relació amb l’atac, segons informen diversos mitjans francesos.

Charlie Hebdo torna a estar en el punt de mira des de que va començar el judici i va reproduir de nou les caricatures de Mahoma. Les amenaces han sigut diverses, i fa uns dies la directora de recursos humans de la revista, Marika Bret, va haver de deixar casa seva a requeriment de la policia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram