El Consell de la Informació de Catalunya ha complementat el Codi Deontològic amb 25 recomanacions sobre el tractament de la violència masclista en la pràctica professional. El document s’estructura en tres blocs: presència de les dones en els mitjans; cobertura sobre violència masclista, i dones periodistes als mitjans.

Amb aquests 25 punts s’amplia el criteri 12 el Codi Deontològic: “No es pot discriminar cap persona a causa de la seva condició sexual, discapacitat física o mental, creences, origen ètnic, nacionalitat i extracció social. Així mateix, cal evitar expressions vexatòries que puguin incitar a l’odi i a l’ús de la violència. Els periodistes han de ser especialment sensibles amb la diversitat i actuar amb sentit de justícia i respecte a les persones i els grups afectats”, diu.

Aquestes noves recomanacions del Consell de la Informació pretenen afegir-se a les ja existents i reafirmar-les. En la seva elaboració han col·laborat el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

El CIC ha publicat les Recomanacions per un periodisme no sexista i el tractament de la violència masclista coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram