Una desena de televisions de la Xarxa de Comunicació Local emetran a partir de dilluns la sèrie documental Dones en temps de crisi: any 2020, de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació. El projecte és un homenatge dels ajuntaments membres de l’Observatori  a les dones dels seus municipis que, amb les seves ocupacions diverses, han fet sostenible el dia a dia durant la pandèmia.

La producció audiovisual està formada per 12 capítols temàtics d’uns 10 minuts, on 32 dones treballadores de diferents sectors exposen les seves vivències durant la pandèmia en matèria d’afectes, resistència o vida comunitària, entre d’altres.

Per una banda, és una reacció a l’absència en els mitjans de veus i experiències femenines en tota la seva diversitat. I per l’altra, reivindica la importància de les aportacions de les dones i els lideratges femenins. A més, la sèrie busca presentar retrats allunyats de tòpics i estereotips sobre les vivències de dones de generacions, cultures, procedències, models familiars, opcions sexuals o capacitats diverses.

Dones en temps de crisi: any 2020 és una producció de Drac Màgic per a l’Observatori i ha comptat amb la participació de les cineastes Nila Núñez Urgell, Cristina Almirall Romeu i Raquel Marques.

Les televisions que emetran la sèrie documental són Canal 10 Empordà, Canal Taronja Central, El 9 TV, La Palma TV, Mataró Audiovisual, Pirineus TV, TAC12, TV Badalona, VOTV i Canal 21 Ebre. La producció també està disponible al web de l’Observatori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram