La Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB) ha estat renovada fins a l’any 2024 per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura. A més, UNESCO ha validat el nomenament de la professora Amparo Huertas com a nova responsable de la Càtedra, creada el 1990, la primera a nivell mundial especialitzada en comunicació.

La petició per renovar la Càtedra va ser formalitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona, i la secció d’educació superior d’UNESCO ha avaluat l’informe enviat i ha validat la renovació. UNESCO també ha avaluat la trajectòria docent i investigadora de Huertas, professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat i directora de l’InCom-UAB, i ha certificat el seu nomenament com a responsable de la Càtedra en substitució de la professora María Dolores Montero, jubilada recentment.

Entre les activitats previstes per la Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB) en aquesta nova etapa la realització del Màster en Comunicació LGTBI+ (el període d’inscripció per al curs 2021-2022 ja està obert) i l’activitat de recerca del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura en temes de tecnologia, diversitat, gènere i cohesió social. A més, continuarà enfortint també les relacions internacionals amb l’Escola Superior de Publicitat i Màrqueting de São Paulo (Brasil) i altres centres interuniversitaris.

La Càtedra actualment està treballant en altres projectes com ara la realització d’una tesi doctoral sobre feminisme, empoderament i dones a Aràbia Saudita a càrrec de Nadine Naser Jitan, o l’organització d’una trobada en línia sobre la representació mediàtica de les violències masclistes cap a les dones i la població LGTBI+.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram