L’observatori Mèdia.cat organitza un cicle de xerrades que abordaran diferents temàtiques sobre diferents temàtiques: com combatre l’extrema dreta quan ja és parlamentària; com els mitjans parlen dels joves; quins temes de racisme no s’expliquen, i els embarassos i parts en pandèmia. Les #ConversesMèdiacat es realitzaran en directe a través del compte d’Instagram de l’observatori dels Grup de Periodistes Ramon Barnils.

La primera xerrada és L’extrema dreta al Parlament: i ara, què? Aprendre dels errors italians (dijous 15 d’abril, 20 h), a càrrec de la periodista Alba Sidera, corresponsal a Roma i autora del llibre Feixisme persistent, que serà entrevistada per Elisenda Rovira, coordinadora de Mèdia.cat.

Posteriorment serà el torn de Joves als mitjans: entre la invisibilització i el paternalisme? (21 d’abril, 20 h), amb Clàudia Rius, periodista a Núvol, impulsora de Canal Malaia i el podcast Gent de Merda; Ferran Moreno, reporter als informatius de TV3, i Maria Bouabdellah, estudiant de Periodisme a la UAB que participa a MoodZ i el Canal Malaia. Moderarà Enric Rodon, autor de l’informe Estudi del tractament mediàtic dels joves en la premsa digital catalana.

La tercera conversa programada és Els nostres Black Lives Matter. Com expliquem el racisme als mitjans? (6 de maig, 20 h) amb el periodista i presentador de la sèrie Gat per llebre de Mèdia.cat, Alaaddine Azzouzi; l’activista de SOS Racisme Gemma Ferreón, i la periodista Sandra Vicente, autora del reportatge Pla Tremall. Pesca d’arrossegament contra la multireincidència de l’Anuari Mèdia.cat. Moderarà la conversa el periodista Víctor Yustres, cocoordinador de l’Anuari.

Finalment, el cicle ha programat Parir en temps de coronavirus (12 de maig, 15 h), amb Alba Carreras, periodista de Criar.cat, i Lucía Alcaraz, llevadora de l’Hospital Germans Trias i Pujol, moderades per Elena Navarro, autora d’un reportatge sobre la qüestió en l’Anuari Mèdia.cat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram